Nasveti za nakup bralnih očal

Dober vid vam lahko omogoči hitrejše opravljanje vsakodnevnih obveznosti. Šele ko nam vid ne služi več tako dobro, kot nam je nekoč, se pričnemo zavedati, da to lahko predstavlja oviro marsikje. Nekje po 40. letu starosti se vam lahko kar čez noč pripeti, da ne zmorete več videti na blizu. Opazite, da na primer ne zmorete normalno prebrati članka v časopisu, strani v knjigi ter podobno. V tem primeru nujno potrebujete bralna očala.

Zagotovo veste, da so bralna očala za nakup dandanes na voljo marsikje. Lahko jih kar mimogrede kupite na pošti, v lekarni in še na drugih prodajnih mestih. A če želite za svoj vid poskrbeti kar se da najbolje, je najpametneje, da obiščete optika. Ta vam bo določil primerno dioptrijo in pri njem boste lahko naročili tudi ustrezna očala za branje.

Nizka cena bralnih očal

Kljub temu da marsikdo med vami ve, da je tudi bralna očala najbolje nakupovati v specializiranih prodajalnah s takšnimi pripomočki, torej v optikah, pa vas kje lahko hitro premami nizka cena. Na pošti denimo za takšna očala lahko odštejete zgolj nekaj evrov. Seveda vam na kratki in dolgi rok takšen bralni pripomoček ne bo ravno koristil. Kvečjemu lahko povzroči škodo vašemu vidu.

Ohranjanje dobrega vida je ključno za učinkovito opravljanje vsakodnevnih obveznosti.

Za bralna očala je bolje odšteti nekaj evrov več in si s tem zagotoviti dober pa tudi zdrav vid.

Namen kakovostnih bralnih očal

Bralna očala pogosto imenujemo tudi očala za bližino. A ne glede na poimenovanje se uporabljajo predvsem za branje in za gledanje na razdalji od 30 do 40 centimetrov. Takšen pripomoček je lahko izjemo priročen in služi kot povečava za majhne predmete, ki jih ne zmoremo videti dovolj ostro od blizu.

Očala za branje so torej nepogrešljiva pri branju bolj drobnega tiska, pri finem ročnem delu in ne nazadnje tudi denimo pri branju jedilnika v restavraciji. Za nemoten pogled v daljavo, se očala za branje zelo pogosto nosijo spuščene nižje na nosu. Če pomotoma pogledate v daljavo s takšnimi očali, ne boste videli dovolj ostro, temveč zgolj megleno. Očala so namreč posebej izdelana za branje. Nekateri bralna očala imenujejo tudi polovična očala ali polovičke. Velika so namreč kot pol očalnega stekla, zato imamo občutek, kot da bi bila očala prerezana.

Najboljša optika v mestu

Morda se vam je vid poslabšal kar čez noč, vi pa iz dneva v dan prelagate obisk optika, da bi vam izmeril dioptrijo. V takšnem primeru je dobro, da čim hitreje poiščete najboljšo optiko v mestu in se odpravite na pregled vida, nato pa naročite nova očala.

Po navadi po 40. letu starosti se lahko zgodi, da nenadoma opazite težave pri branju na blizu.

Če vas zanima, katera optika je najprimernejša za vas, lahko pobrskate po spletu. Na njem lahko najdete tudi številna mnenja uporabnikov očal in leč, ki vam bodo zagotovo znali svetovati, na katerega mestnega optika se lahko obrnete. Če živite v prestolnici, vas bo zagotovo zanimala optika Ljubljana. Ker imate v tem primeru še toliko večjo izbiro, morate biti pri njej še toliko bolj previdni.

Akcijske ponudbe spletnih optik

Nakupovanje izdelkov in naročanje na najrazličnejše storitve se je dandanes v veliki meri preselilo kar na splet. Na njem lahko najdete tudi številne optike, ki vam ponujajo ne samo pregled vida, temveč tudi naročanje novih očal ali pa leč.

Če nosite očala že dalj časa, je verjetno optika postala že dobro znano okolje, ki ste ga obiskali že kar nekajkrat.

Verjetno vas pri brskanju zanima tudi, katera optika v danem hipu ponuja kakšno akcijsko ponudbo. Ta vam bo namreč lahko omogočila precej cenejša očala, kljub temu da bodo še vedno dovolj kakovostna.

Katero optiko v Ljubljani ste že obiskali?

Če že dlje časa nosite očala, vam je optika najverjetneje že poznano mesto, ki ste ga obiskali precejkrat. In če vas kdo vpraša za nasvet, katera optika v Ljubljani ali v katerem koli drugem mestu, je najboljša, boste verjetno precej hitreje podali odgovor kot nekdo, ki gre v optiko prvič na pregled.

Na podlagi svojih izkušenj v povezavi z optiko in strokovnjaki, ki delajo pod njenim okriljem, lahko precej lažje svetujete tudi vsem tistim, ki bodo kmalu postali lastniki novih očal ali pa leč.

YouTube video

Brezplačni pregled vida v optiki

Optika vam lahko ponudi tudi povsem brezplačni pregled vida, na katerega se morate seveda vnaprej prijaviti. K sreči to dandanes lahko storite kar s pomočjo spleta. Izpolnite zgolj obrazec, na podlagi katerega v najkrajšem možnem času prejmete termin za pregled vida.

Če ste s pregledom in optikom zadovoljni, je velika verjetnost, da boste pri njih naročili tudi očala oziroma leče za boljši vid.

Članki iz iste kategorije:

Scroll to Top