Popestrite svojo igro s športnimi sončnimi očali

Tek, rolanje in kolesarjenje

Športna sončna očala za tekače, rolkarje ali kolesarje imajo več skupnih značilnosti. Ta očala imajo običajno močno ukrivljeno obliko, da očem nudijo zaščito pred vetrom, ko se gibljete z veliko hitrostjo.

Oranžne, rdeče in rumene leče so idealne zaradi večjega kontrasta, ki je bistven za prepoznavanje grbin in drugih nepravilnosti, ki morda ležijo na vaši poti.

Sončna očala za kolesarjenje
Sončna očala za kolesarjenje imajo običajno močno ukrivljeno obliko, da očem nudijo zaščito pred vetrom

Sive leče so najboljša izbira v razmerah močne svetlobe, saj pomagajo zmanjšati bleščanje, ne da bi povzročale kakršno koli izkrivljanje zaznavanja barv. Vendar se prepričajte, da boste še vedno dobro videli v slabih svetlobnih pogojih ali pod oblačnim nebom. Leče ne smejo biti nikoli pretemne.

Golf

Športna sončna očala, ki imajo širok razpon vidljivosti, so odlična za igralce golfa. Idealna izbira so tudi modeli s polovičnimi obrobami ali brez obrobe, saj vas ne bodo nikoli ovirali ko boste pogledali navzdol. Rumene, oranžno-rjave in vijolične leče pomagajo zagotoviti, da bo vid na zeleni travi zelo kontrasten. Te kose lahko nosite tudi v oblačnem in sončnem vremenu.

YouTube video
Top 5 najboljših sončnih očal za golf

Planinarjenje in pohodništvo

Če ste velik ljubitelj planinarjenja ali pohodništva, se odločite za športna očala (https://www.crulle.de/), ki spadajo v kategorijo leč 3 ali 4 v krajih z ledeniki. Ker je sonce na bolj gorskih območjih običajno bolj intenzivno, se mora okvir tesno prilegati, da do oči ne pride odklonska svetloba. Primernejše so zlasti rjave, zelene ali sive leče, saj omogočajo natančnejše zaznavanje barv.

Smučanje

Vsakič, ko se odpravite na smučanje, je povsem običajno, da ste izpostavljeni različnim vremenskim razmeram. Sončna očala za smučanje se morajo tesno prilegati, da vas zaščitijo ne le pred snegom, temveč tudi pred sončno svetlobo. Zato so opremljena z oblazinjenjem, ki zagotavlja, da lahko zaščitijo večino širine obraza.

Poleg tega se morajo vaše oči v snežnih razmerah boriti z dejstvom, da sneg odbija tudi sončne žarke. Pri deskanju na snegu ali smučanju v sončnih razmerah se je smiselno odločiti za kategorijo temno sivih ali temno rjavih leč.
Priporočljive so tudi polarizirane leče, ki lahko zmanjšajo bleščanje. Če smučate v oblačnem vremenu, so pametna izbira oranžne ali rumene leče, saj lahko povečajo zaznavanje kontrasta.

Članki iz iste kategorije:

Scroll to Top